Harpdag

Zaterdag 11 november 2017 verwelkomen wij tal van harpisten in het Lemmensinstituut in Leuven, waar de 24e editie van de jaarlijkse harpontmoetingsdag Harpe Diem plaatsvindt.  

In de ochtend zijn er masterclasses en een workshop. In de namiddag oefenen de verschillende samenspelgroepen en zijn er leerlingenoptredens.

Er zijn twee CONCERTEN

16u00 namiddagconcert met Monika Stadler.

19u30 avondconcert : optreden van de samenspelgroepen, een lerarenensemble en de hoofdgaste Agnès Clément.

Agnès Clément – masterclass soloharp en avondconcert. Sinds 2013 is Agnès soloharpiste aan het operahuis De Munt in Brussel. Ze is winnares van diverse prestigieuze concoursen en speelt regelmatig als soliste op grote internationale podia, met befaamde orkesten en dirigenten.

Monika Stadler – namiddagrecital en workshop. Monika is een van de meest creatieve soloharpistes in Europa. Momenteel doceert ze aan de University of Music in Wenen. Ze geeft concerten en workshops over improvisatie en jazz in Europa en Amerika.

Ghislaine Petit-Volta – masterclass soloharp. Ghislaine heeft een carrière als soliste en concertiste. Ze geeft les aan verscheidene conservatoria, masterclasses in verschillende continenten en is een veel gevraagd jurylid op grote concoursen.

ACTIVITEITEN voor deelnemers

Masterclass of workshop – Leerlingenoptredens – Samenspel

Om actief deel te nemen moet je vooraf inschrijven (TOT 23 SEPTEMBER). Er wordt van je verwacht dat je aanwezig bent tot het eind van het avondconcert. Een inschrijving als actief deelnemer geeft je de toegang tot alle op voorhand gekozen activiteiten, alle concerten en de doorlopende expo. Inschrijven kan via volgende link: http://harpediem.be/harpdag/inschrijven

SAMENSPEL Je speelt in een groot ensemble een partij op je eigen niveau - deze wordt je van tevoren bezorgd en moet thuis en in de klas gestudeerd worden; de samenspelgroepen repeteren in de namiddag en spelen het ingeoefende stuk op het avondconcert. Voor alle harpisten vanaf niveau L3. Breng je eigen instrument mee.

LEERLINGENOPTREDEN Harpsolo’s (max. 5’). Titel, componist en duur vermelden op het inschrijfformulier. Voor conservatoriumstudenten (max. 8’) en DKO/KSO-leerlingen vanaf L4 en met aanbeveling van de leraar.

MASTERCLASS Je speelt een goed ingestudeerd stuk voor Agnes Clément of Ghislaine Petit-Volta en krijgt hier een openbare les rond. Voor conservatoriumstudenten (max.8') en DKO/KSO-leerlingen vanaf niveau L4 met aanbeveling van de leraar (max. 5').

WORKSHOP Je kiest een van de stukken "On the water" of "Monika's Blues" en oefent dit vooraf in. In de workshop ga je hierop met Monika Stadler in groep improviseren. Voor alle harpisten vanaf niveau M1. Bespreek samen met je leerkracht welk stuk best bij jouw niveau past. Breng je eigen instrument mee.

De combinatie tussen masterclass en workshop is onmogelijk, hier moet je een keuze maken. Alle andere combinaties zijn mogelijk.

Deelnemers kunnen naar alle concerten en masterclasses gaan luisteren. Deelnemers aan samenspel of workshop brengen hun eigen instrument mee en zijn er zelf verantwoordelijk voor. De ingeoefende stukken worden op het avondconcert voor het publiek ten gehore gebracht. Deelnemers en harpen moeten uiterlijk een half uur voor hun eerste activiteit aanmelden. Alle deelnemers moeten vooraf inschrijven en betalen; luisteraars kunnen kaarten vooraf bestellen of ze op de dag zelf kopen.

De ganse dag kan je snuisteren tussen de harpen, partituren en accesoires op de doorlopende EXPO. Aan de Harpe Diemstand kun je gebruikte bladmuziek kopen of te koop aanbieden. Op de partituren moet dan duidelijk je naam en vraagprijs staan. Je kan er ook je tweedehandsharp te koop stellen. Kleine harpherstellingen kunnen uitgevoerd worden als ze vooraf aangevraagd worden (mail naar harpediem@gmail.com ).

LOCATIE Lemmensinstituut Lemmensberg 3 3000 Leuven. Er is veel parkeerruimte voor en achter de gebouwen van het Lemmensinstituut. - Laden en lossen van harpen: volg de aanduidingen ter plaatse. - Wagens met pedaalharpen kunnen parkeren op de daartoe voorbehouden parking.

TOEGANGSPRIJZEN EN KAARTEN Inschrijven als deelnemer kost 15 euro. Deelnemers betalen via overschrijving om hun deelname te bevestigen. Voor meer info kan je ons steeds bereiken op het nr 0472 41 71 35. Als luisteraar kun je kaarten bestellen voor elk van de concerten of voor een hele dag met toegang tot alle activiteiten en concerten: een dagkaart voor één persoon of een gezinskaart voor max. vier personen onder wie max. twee volwassenen. - Namiddagconcert: €6 - Avondconcert: €10 - Dagkaart: €12 - Gezinskaart: €25 (max. 4 personen onder wie max. 2 volwassenen)

OPGELET: KAARTEN KUNNEN UITSLUITEND BESTELD WORDEN BIJ HARPE DIEM - NIET BIJ HET LEMMENSINSTITUUT - EN DIT VANAF 23 AUGUSTUS)

HOE? Online bestellen of aan de kassa op 11/11/2017.

MAALTIJDEN Een warme maaltijd is verkrijgbaar voor €12. Er is keuze tussen een koninginnenhapje of een vegetarische schotel. Reserveren is noodzakelijk. Er is een cafetaria waar de hele dag drank, broodjes, soep en taart geserveerd worden.