Harpdag

Op zondag 11 november 2018 viert Harpe Diem zijn 25e verjaardag. Als afsluiter van dit jubileumjaar verwelkomen wij je graag op een spetterende harpdag met een verrassend feestconcert. 
Onze twee gastharpistes komen uit Wales. Catrin Finch, terecht de Queen of Harps genoemd, is wereldwijd gekend om haar energieke, briljante speelstijl. Gwenllian Llyr behoort tot een jongere generatie, maar kan ook al een aantrekkelijk palmares voorleggen.
In de ochtend is er een Catrin Finch Class, waar elke deelnemer een plaats krijgt. In de namiddag is er keuze tussen deelname aan het samenspel of aan de masterclass met Gwenllian Llyr. Op diverse tijdstippen is er gelegenheid tot spelen op een vrij podium.
Om 13u30 staat er een lunchconcert met Gwenllian LLyr op het programma en om 18u het grote feestconcert. De inhoud daarvan blijft vooralsnog een verrassing maar vanzelfsprekend is Catrin Finch de hoofdvedette.

ACTIVITEITEN voor deelnemers

Catrin Finch Class – Vrij podium – Samenspel – Masterclass Gwenllian Ensemble (zilvertraject)

Om actief deel te nemen moet je vooraf inschrijven. Er wordt van je verwacht dat je aanwezig bent tot het eind van het feestconcert. Een inschrijving als actief deelnemer geeft je de toegang tot alle gekozen activiteiten, alle concerten en de doorlopende expo. Deelnemen kan voor alle harpisten vanaf niveau L3. Inschrijven kan via volgende link: http://harpediem.be/harpdag/inschrijven

CATRIN FINCH CLASS Dit wordt een groepsmasterclass waarin Catrin Finch werkt aan techniek en klank

GWENLLIAN MASTERCLASS - VOLZET - Je speelt een goed ingestudeerd stuk voor en krijgt hier een openbare les rond. Voor conservatoriumstudenten (max.8') en DKO/KSO-leerlingen vanaf niveau L4 met aanbeveling van de leraar (max. 5').

SAMENSPEL Je speelt in een groot ensemble een partij op je eigen niveau - deze wordt je van tevoren bezorgd en moet thuis en in de klas gestudeerd worden; de samenspelgroepen repeteren in de namiddag en spelen het ingeoefende stuk op het feestconcert.

ENSEMBLE (ZILVERTRAJECT) Je nam deel aan het ensemble tijdens het zilvertraject, dit ensemble zal ook op 11 november nog repeteren. Je kan dit combineren met andere activiteiten gedurende de dag. Voor dit ensemble zijn de inschrijvingen reeds afgerond.

VRIJ PODIUM  Harpsolo’s. Titel, componist en duur vermelden op het inschrijfformulier. Voor conservatoriumstudenten (max. 8’) en DKO/KSO-leerlingen vanaf L4 en met aanbeveling van de leraar.

Een inschrijving betekent deelname aan de Catrin Finch Class en een namiddagactiviteit naar keuze: samenspel of masterclass Gwenllian. Deelnemen aan het free podium is optioneel. Deelnemers kunnen naar alle concerten en masterclasses gaan luisteren. Deelnemers brengen hun eigen instrument mee en zijn er zelf verantwoordelijk voor. De ingeoefende stukken worden op het feestconcert voor het publiek ten gehore gebracht. Deelnemers en harpen moeten uiterlijk een half uur voor hun eerste activiteit (Catrin Finch Class) aanmelden. Alle deelnemers moeten vooraf inschrijven en betalen; luisteraars kunnen kaarten vooraf bestellen of ze op de dag zelf kopen.

De ganse dag kan je snuisteren tussen de harpen, partituren en accesoires op de doorlopende EXPO. Aan de Harpe Diemstand kun je gebruikte bladmuziek kopen of te koop aanbieden. Op de partituren moet dan duidelijk je naam en vraagprijs staan. Je kan er ook je tweedehandsharp te koop stellen. Kleine harpherstellingen kunnen uitgevoerd worden als ze vooraf aangevraagd worden (mail naar harpediem@gmail.com ).

LOCATIE Lemmensinstituut Lemmensberg 3 3000 Leuven. Er is veel parkeerruimte voor en achter de gebouwen van het Lemmensinstituut. - Laden en lossen van harpen: volg de aanduidingen ter plaatse. - Wagens met pedaalharpen kunnen parkeren op de daartoe voorbehouden parking.

TOEGANGSPRIJZEN EN KAARTEN Inschrijven als deelnemer kost 15 euro. Deelnemers betalen via overschrijving om hun deelname te bevestigen. Inschrijven kan tot 30 september. Voor meer info kan je ons steeds bereiken op het nr 0472 41 71 35. Als luisteraar kun je kaarten bestellen voor elk van de concerten of voor een hele dag met toegang tot alle activiteiten en concerten: een dagkaart voor één persoon of een gezinskaart voor max. vier personen onder wie max. twee volwassenen.

Lunchconcert: €6 -Feestconcert: €10 - Dagkaart: €12 - Gezinskaart: €25 (max. 4 personen onder wie max. 2 volwassenen)

OPGELET: KAARTEN KUNNEN UITSLUITEND BESTELD WORDEN BIJ HARPE DIEM - NIET BIJ HET LEMMENSINSTITUUT - EN DIT VANAF 10 MEI

HOE? Online bestellen of aan de kassa op 11/11/2018.

MAALTIJDEN Een feestelijke, warme lunch is verkrijgbaar voor €14. Er wordt ook een vegetarische schotel voorzien. Reserveren is noodzakelijk, dit kan online. Er is een cafetaria waar de hele dag drank, broodjes, soep en taart geserveerd worden.